Kristályok hatásai röviden

2015.09.26 21:35

Kristályok hatásai röviden

 

Prehnit

 

A prehnit a feltétel nélküli szeretet köve. Az a kristály,amely gyógyítja a gyógyítókat. Erősíti a vizualizációs folyamatot,és olyan mély meditációt idéz elő,amelyben kapcsolatba kerülhetünk a magasabb rendű énünkkel. Spirituális lényekkel teremt összeköttetést. Fokozza a megérzéseket,erősíti a belső tudást. Összehangol az isteni energiákkal. Erősíti a jövőbelátást. Megmutatja,milyen utat kövessünk a spirituális fejlődésünk érdekében. Ez a kristály az isteni energiák védelmező pajzsával borítja be az aurát. Békét és oltalmat biztosít. Energiával tölti fel és megújítja környezetünket. Enyhíti a rémálmokat,a fóbiákat és a mélyen gyökerező félelmeket. Jótékonyan hat hiperaktív gyerekekre. Gyógyítja a veséket és a húgyhólyagot,a csecsemőmirigyet,a vállakat,a mellkast és a tüdőt. Gyógyítja a vér rendellenességeit,rendbe hozza a kötőszövetet,stabilizálja a daganatos beteg állapotát.

Tartsuk kezünkben vagy tegyük a megfelelő testrészre.

 

Hematit

 

Elsősorban a földelő és a védőhatása jelentős. Megteremti a test,a szellem és a lélek harmóniáját. A testen kívüli utazásnál védelmezi a lelket és újra a testbe földeli. Egyensúlyba hozza a meridiánokat helyreállítja a szervezet egyensúlyát. Megszünteti a negativitást,és megakadályozza,hogy negatív energiák lépjenek az aurába. Újrateremti a test nyugalmát és harmóniáját. Úgy tartják,hogy hasznos a jogi ügyekben. Ez a kő támogatja a bátortalan nőket,növeli az önbizalmat,fokozza az akaraterőt. Semlegesíti az önkorlátozást,tágítja a lehetőségeket. Jótékony a szenvedélybetegségek legyőzésében. A hematit javítja a figyelem összpontosítást. Erősíti az emlékezetet. Támogatást jelent a matematika és a technikai tárgyak tanulásához. A hematit szorosan kötődik a vérhez. Újjászervezi,erősíti és szabályozza a vérellátást. Segít keringési problémáknál. Fokozza vesék vértisztító hatékonyságát. Serkenti a vas felszívódását és a vörösvérsejtek képződését. Jótékonyan hat a lábgörcsre. Álmatlanság ellen is jó. Közreműködik a gerinc kiegyenesítésében és a törések gyógyításában. A gerincoszlop végére téve nyújthatjuk a gerincet.

 

Citrin

 

A citrin hatékonyan tisztít és regenerál. A Nap erejét hordozza. Azok közé a kristályok közé, tartozik,amelyek elnyelik,átalakítják és földelik a negatív energiát. Védelmezi az aurát, tisztítja a csakrákat. Aktiválja a koronacsakrát, és utat enged a megérzéseknek. A gazdagságot hozó kristályok közé, tartozik. Vonzza a gazdagságot és a gyarapodást, a sikert és mindent, ami jó. Elsimítja az emberek közötti nézeteltéréseket. Növeli az önbizalmat, hangsúlyozza az egyéniséget. Serkenti a kreativitást. Optimista szemléletet biztosít. Növeli a figyelemösszpontosítást. Kitűnő a depresszió, a félelmek és fóbiák legyőzésében. Erősíti a belső nyugalmat. A citrin fokozza az életörömöt. Legyőzi a felelősségtől való félelmet. Megerősíti a fizikai testet. Krónikus fáradság ellen is nagyon jó. Serkenti az emésztést, a lépet és a hasnyálmirigyet. Gyógyítja a szemproblémákat, serkenti a vér áramlását,méregteleníti a vért,egyensúlyba hozza a pajzsmirigyet. Erősíti az idegeket. Jótékony hatása van menstruációs problémákra és a klimax tüneteire. A megfelelő testrészre tegyük. Otthonunkban helyezzük a gazdagság sarokba.

 

Rózsakvarc

 

A feltétel nélküli szeretet és a végtelen béke köve. Ez a legfontosabb kristály a szív számára. A szeretet igazi értelmére tanít. Megtisztítja és megnyitja a szívet, belső gyógyulást hoz. Nyugtat, biztat. Bevonzza életünkbe a szerelemet. A fennálló kapcsolatokban visszaállítja a bizalmat és a harmóniát. Fokozza a feltétel nélküli szeretetet. Segít a pozitív hozzáállásban. Emlékeztet céljainkra. A rózsakvarc a legnemesebb gyógyító. Megszabadít a ki nem mondott érzelmektől és a szívfájdalomtól. Átalakítja az érzelmi viszonyokat. Jó csalódásra, szerelmi bánatra, enyhíti azokat. Segíti önbizalmunkat és segít elfogadni önmagunkat. Erősíti a szívet és a keringési rendszert. Jótékonyan hat a mellkas és a tüdő problémáira. Gyógyítja a veséket és a mellékveséket, enyhíti a szédülést. Fokozza a termékenységet. Megfelelő testrészen vagy szív fölött viseljük.

 

Hegyikristály

 

A leghatékonyabb gyógyító és energiafeltöltő kristály. Elnyeli, tárolja, felszabadítja és szabályozza az energiát. Az energiákat a legtökéletesebb állapotban hasznosítja. Tisztítja és erősíti a szerveket. A létezés minden szintjén kifejti hatását. Tárolja az információkat, a  legjobban programozható kristály. Fokozza a spirituális képességeket. Felszabadítja az elménket. A hegyikristály mestergyógyító. Bármilyen betegségre használható. Élénkíti az immunrendszert, egyensúlyba hozza a szervezetet. Csillapítja az égéseket, kiegyenlíti az összes csakrát. Tegyük a kezelni kívánt testrészre.

 

Ametiszt

 

Rendkívül hatékony védelmező kő, magas spirituális rezgéssel. Véd az asztrális támadás ellen. Az energiákat szeretetteljessé változtatja. Nyugtató kő, stressz ellen kitűnő. Erős tisztító és gyógyító képességei vannak. Jót tesz az agynak, nyugtatja vagy serkenti, épp amire szükség van. Segíti a meditációs ellazulást, zavaró gondolatok eltávolítását. Támogatja az új ötleteket. Megkönnyíti a döntéshozatalt. Megszünteti az álmatlanságot. Fokozza az emlékezőképességet. Támogatja a célok megvalósulását. Elősegíti, hogy emlékezzünk álmainkra. Elűzi a haragot, a dühöt, félelmet. Enyhíti a szomorúságot és bánatot. Az egyik legspirituálisabb kő: erősíti az isteni szeretetet, fejleszti az önzetlenséget, működésbe hozza megérzéseket, hangsúlyozza a médiumi képességeket. Intuitív álmokat hoz. Serkenti a hormonképződést. Erősíti a tisztító-és a kiválasztó szerveket, valamint az immunrendszert. Csökkenti a fájdalmat. Enyhíti a fejfájást, oldja a feszültséget. Hallásproblémákra is jó. Tüdő és bőrbetegségeket gyógyít. A légutak betegségeit is gyógyítja. Serkenti a torok és harmadik szem csakrát, tisztítja az aurát. Megfelelő testrészen alkalmazzuk.

KARNEOL

 

Nagy energiával bíró kő,kitűnő a vitalitás és a motiváció újraépítésére,valamint a kreativitás fokozására. Hozzásegít az élet körforgásának elfogadásához és eloszlatja a haláltól való félelmet. Régen arra használták,hogy védelmezze a halottat a túlvilágra vezető útján. Üzleti ügyekben is sikerre sarkall. Segít bízni önmagunkban és megérzéseinkben. Fejleszti az emlékezőképességet,és egyértelműsíti a megérzéseket. Meditáció közben eltávolítja az oda nem illő gondolatokat. Hatékonyan véd az irigységtől,dühtől és a sértődéstől akár a sajátunkról van szó,akár máséról. Csillapítja a haragot,száműzi az érzelmi negativitást.

Serkenti az anyagcserét .Aktiválja a gyökércsakrát,hat a női szaporítószervekre és növeli a termékenységet. Legyőzi a frigiditást és az impotenciát,gyógyítja a hát alsó részének problémáit,a reumát,az izületi gyulladást,az idegzsábát és a depressziót. Szabályozza veséket,meggyorsítja a csontok és az ínszalagok gyógyulási folyamatát,megállítja a vérzést. Fokozza a vitaminok és az ásványi anyagok felszívódását. Biztosítja a szervek,szövetek jó vérellátását.

 

JÁSPIS

 

Stresszes időben életben tart és támogat,nyugalmat és a teljesség érzetét biztosítja. A jáspis emlékezteti az embereket arra,hogy segítsék egymást. Összehangolja a csakrákat. Megkönnyíti az álmok visszaidézését. Gondoskodik a védelemről,földeli az energiákat és a testet. Elnyeli a negatív energiát,tisztítja az aurát. A jáspis egyensúlyban tartja a jin- és a jangenergiát. Tisztítja az elektromágneses és a környezeti szennyeződést,beleértve a sugárzást is. Eltökéltté tesz minden célunk megvalósításában. Bátorságot biztosít és elősegíti az önmagunkkal szembeni őszinteséget. Segíti a gyors gondolkodást,növeli a szervezőkészséget és a feladatok átlátását. Az ötleteket tettekké alakítja. A jáspis meghosszabbítja a szexuális örömöt. Jótékonyan hat elhúzódó betegségek és kórházi kezelés idején.

 

TÜRKIZ

 

A türkiz az egyik leghatásosabb gyógyító kő. Biztosítja a vigaszt a lélek és a jólétet a test számára. Védelmet nyújtó kő. Elősegíti a spirituális ráhangolódást, valamint megkönnyíti a kommunikációt a fizikai és a spirituális világgal. Harmadik szemre téve erősíti az intuíciót. Tisztító kő a türkiz. Eloszlatja a negatív energiát, megtisztítja az elektromágneses szmogot.

Kiegyensúlyozza és összehangolja a csakrákat. Támogatja az önmegvalósítást és a kreativitást.

Kitűnő kimerültségre, depresszióra vagy pánikrohamoknál.

Támogatja a tápanyagok felszívódását. Gyógyítja az egész testet, különösen a szemet, beleértve a hályogokat is. Jótékonyan hat a köszvényre, reumára, gyomorra. Gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatású, enyhíti a görcsöket, fájdalmakat.

 

ACHÁT

 

Az achátok érzelmi, fizikai, és intellektuális egyensúlyt teremtenek. Segítik a fizikai energia összpontosítását és stabilizálását.

Az achát ereje összhangba hozza a jin és jangot, a pozitív és a negatív erőket, egyensúlyt teremt.

Elősegíti önmagunk elfogadását, erősíti önbizalmunkat.

Enyhülést adó, nyugtató kő.

Növeli a szellemi tevékenységet, fejleszti a figyelem összpontosítást. Az achát igazságszeretete támogat abban, hogy kiálljunk az igazunk mellett. Serkenti az emlékezetet.

Csillapítja az elfojtott haragot, táplálja a szeretetet.

Stabilizálja az aurát, elnyeli és átalakítja a negatív energiákat. Tisztító hatása fizikai és érzelmi szinten is erőteljes.

Jótékonyan hat a szívre, serkenti az emésztést és enyhíti a gyomorhurutot. Gyógyítja a szemet, a gyomrot, a méhet, tisztítja a nyirokrendszert és a hasnyálmirigyet, orvosolja a bőrbetegségeket.

A rózsaszín achát elmélyíti a szeretetet s szülő és a gyermek között.